در قسمت های اول و دوم از این مقاله اطلاعاتی در خصوص انواع کابین ها و سیستم انتقال قدرت مدل جدید آروکس در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. در این قسمت نیز، به بررسی شاسی و تکنولوژی های مورد استفاده در این کامیون میپردازیم.
شاسی
مشخصات چرخ ها: در جدول زیر، مشخصات استاندارد چرخ ها در مدل های مختلف آروکس را مشاهده میکنید. گفتنی است، این کامیون زیبا و پر قدرت که هم به صورت فرمان راست و هم فرمان چپ عرضه میشود، برای راحتی کاربران خود بسیاری از این مشخصات را در مدل های مختلف خود ارائه میکند:
- مدل استاندارد (مجهز به سیستم تعلیق بادی یا استیل)
- Loader (مجهز به سیستم تعلیق سبک)
- Grounder (مجهز به سیستم تعلیق استیل مقاوم)
- کشنده (مجهز به سیستم تعلیق بادی)
گفتنی است، گروه خدمات CTT مرسدس بنز که کوتاه شده عبارت Custom Tailored Trucks است، میتوانند این کامیون زیبا و پر قدرت را به صورت سفارشی و با توجه به خواسته و نیاز شما آماده کنند.
به دلیل آنکه انعطاف پذیری نقش مهمی در بهبود کشش خودرو در شرایط مختلف ایفا میکند، کمپانی مرسدس بنز مدل جدید آروکس را با شاسی هایی مقاوم اما انعطاف پذیر روانه بازار کرده است. برای مثال، مدل های مخصوص آف رود با برخورداری از شاسی فولادی به عرض 744 و قطر 8 تا 9 میلی متر، عملکرد بسیار خوبی در جاده های ناهموار از خود به نمایش میگذارند.
خودروساز آلمانی برای افزایش عملکرد این کامیون در جاده های هموار نیز، مدل جدید آروکس را با شاسی فولادی به عرض 834 و ضخامت 7 تا 8 میلی متر عرضه میکند.
سیستم تعلیق: ارائه سیستم تعلیق های متفاوت از سوی کمپانی سازنده برای مدل جدید آروکس، نشان دهنده اهمیت نیازها و خواسته های خریداران میباشد. برای مثال، استفاده از 2، 3 یا 4 کمک فنر فولادی بدون از بین بردن راحتی و آسایش راننده و سرنشینان، کمک شایانی به حمل بارهای سنگین در جاده های ناهموار میکند. استفاده از فنرها و کمک فنرهای مختلف، میله های ضد غلتش، و سیستم تعلیق بادی نیز، با فراهم آوردن امکان تنظیم ارتفاع و کاهش صدا، در حمل بارهای فوق سنگین بسیار موثر هستند و ایمنی و راحتی بسیاری برای راننده و بار به ارمغان میآورند.
تکنولوژی
سیستم های ترمز
• سیستم ترمز الکترونیکی: سیستم ترمز الکترونیومتیک (EPB) که شامل ترمز ضدقفل (ABS) و ضد لغزش (ASR) میباشد، به صورت استاندارد بر روی تمامی مدل های آروکس عرضه میشود. سیستم EPB با کنترل ترمز هر چرخ به صورت الکترونیکی و جداگانه، نه تنها وقفه بین ترمزگیری ها را به حداقل میرساند، بلکه با بهره گیری از ترمز موتور یا ریتاردر، ایمنی کامیون را افزایش و فرسایش سیستم ترمز را کاهش میدهد. سیستم کنترل در سربالایی نیز که به صورت استاندارد بر روی آروکس نصب میشود، ایمنی کامیون را هنگام حرکت در جاده های ناهموار و شیبدار افزایش میدهد. شایان ذکر است، در صورت ترمز ناگهانی، این سیستم به منظور هشدار دادن به خودروهای پشت سر، به صورت خودکار چراغ های خطر را روشن و بدین ترتیب، از بروز تصادفات مرگبار جلوگیری میکند. کامیون جدید آروکس با ارائه امکان انتخاب سیستم های ترمز مختلف (دیسکی، کاسه ای، یا ترکیبی)، دست خریداران را در خرید کامیون متناسب با نیازهایشان باز میگذارد. همچنین، مدل های چهار چرخ محرک این کامیون آلمانی با بهره مندی از سیستم قطع و وصل ترمز ضدقفل، میتوانند با غیر فعال کردن این ترمز و کاهش فواصل بین ترمزها، به راحتی در شن و ماسه، گل و لای و یا برف حرکت کنند.
• ترمز موتور با عملکرد بالا: ترمز موتور که به صورت استاندارد بر روی تمامی مدل های آروکس عرضه میشود، از موتور کامیون به عنوان کمپرسور استفاده میکند و با ایجاد گازهای یکنواخت، سرعت این خودروی سنگین را بدون فرسایش سیستم ترمز، کاهش میدهد؛ بدین ترتیب، نه تنها ایمنی خودرو را افزایش میدهد، بلکه از ایجاد هزینه های اضافی برای بررسی و تعمیر سیستم ترمز میکاهد. رانندگان میتوانند در صورت نیاز از طریق اهرم تعبیه شده روی میل فرمان، این سیستم را در سه مرحله کنترل کنند و از قدرت ترمز آن، بهرهمند گردند. همچنین، کمپانی سازنده امکان سفارش ترمز موتور با عملکرد بالا و قدرت ترمز بیش از 637 اسب بخار را فراهم کرده است که شما میتوانید بر اساس مشخصات کامیون خود و به منظور افزایش هرچه بیشتر ایمنی، از این سیستم استفاده کنید.
• ریتاردر آبی: ریتادر آبی که جزو تجهیزات سفارشی آروکس به شمار میرود، یک ترمز کمکی بدون فرسایش است که در 85 درصد موارد، میتوان از آن برای ترمز کردن و کاهش سرعت کامیون استفاده کرد. ریتاردر از آب موجود در سیستم خنک کننده موتور استفاده میکند؛ بدین ترتیب، دیگر نیازی به سیستم خنک کننده روغنی اضافی نیست. گفتنی است، گرمای تولید شده در سیستم نیز، از طریق سیستم خنک کننده موتور از بین میرود. طراحی ریتاردر آبی به گونه ای است که در عین کوچکی و کاهش وزن 20 کیلوگرمی نسبت به ریتاردرهای روغنی قدیمی، نیروی ترمز بسیار خوبی را در اختیار خودرو و راننده قرار میدهد. در اینجا ذکر این نکته لازم است که قدرت ترمز ریتاردر، با دنده انتخابی یا دور موتور در ارتباط نیست و تعویض دنده، خللی در عملکرد این سیستم ایجاد نمیکند؛ تنها عاملی که قدرت ریتاردر را تحت تاثیر قرار میدهد، سرعت کامیون است. اهرم تعبیه شده در سمت راست میل فرمان، امکان کنترل کامل این سیستم را در پنج مرحله برای راننده فراهم میآورد؛ این سیستم در کنار ترمز موتور استاندارد، قدرت ترمز فوق العاده ای را برای حمل بارهای سنگین یا هنگام حرکت در مناطق صعب العبور در اختیار راننده قرار میدهد.
در قسمت بعدی به معرفی سیستم های ایمنی و کمکی، و سیستم های ارائه شده برای کاهش مصرف سوخت این سنگین وزن آلمانی میپردازیم.