نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

چگونگی عملکرد موتور خودرو و توصیف عملکرد اصلی آن در خصوص احتراق داخلی، چرخه چهار زمانه و در مجموع کلیه اجزا و قطعات لازم برای افزایش کارایی و عملکرد بهتر پیشرانه خودرو یکی از محبوب ترین موضوعاتی است که توجه افراد بسیاری را به سوی خود جلب می‌کند. تفاوت میان یک موتور دیزلی و بنزینی نیز، بخشی از همین ماجرا است. داستان موتور دیزلی درست با اختراع موتور بنزینی آغاز می‌شود. موتور بنزینی توسط نیکلاس آگوست اتو (Nikolaus August Otto) اختراع شد و در سال 1876 به ثبت رسید. این موتور از اصول احتراق چهار زمانه معروف به "چرخه اتو" استفاده می‌کرد و اکنون به یکی از موتورهای پرکاربرد در خودروهای امروزی تبدیل شده است. در ابتدای ورود، این موتورها به دلیل ناکارآمدی و وجود سایر متدهای حمل و نقل همانند موتور بخار با اقبال خوبی مواجه نشدند. این موتورها تنها از 10 درصد سوخت برای به حرکت درآوردن خودرو استفاده می‌کردند و باقی آن صرف تولید گرمای بیهوده می‌شد. 

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

در سال 1878، رادولف دیزل (Rudolf Diesel) بعد از شرکت در کلاس های دبیرستان پلی تکنیک آلمان، متوجه شد که موتورهای بخار و دیزلی از کارایی کمی برخوردار هستند. همین مسئله، جرقه ای در ذهن رادولف برای ساخت موتوری با کارایی بالاتر زد؛ وی زمان زیادی را برای اختراع یک "موتور احتراق برقی (Combustion Power Engine)" صرف کرد. ثمره ثبت این اختراع در سال 1892، پیشرانه ای است که اکنون موتور دیزلی نامیده می‌شود. با این توصیفات، این سوال مطرح می‌شود که چرا از این موتورها علی رغم کارآمدی زیادشان، در صنعت خودروسازی چندان استفاده نمی‌شود؟ شاید بتوان علت آن را در دید نادرست افراد به معنای لغوی آن دانست؛ وقتی به معنای لغت "موتور دیزلی" فکر می‌کنید، خودرویی سنگین با بار زیاد که در حال ریختن است، دود سیاه و سر و صدایی وحشتناک در ذهنتان تداعی می‌شود؛ مسلم است که این تصویر منفی از یک خودروی سنگین دارای این موتور، کشش و جذابیت به سوی این پیشرانه را کاهش و افراد را نسبت به آن دل چرکین می‌کند. جالب است بدانید که این موتورها برای حمل کالاهایی در مسافت های طولانی بسیار کاربردی و مهم هستند، اما برای همه افراد بهترین گزینه انتخابی نیست. اکنون زمان تغییر کرده و بهبود دید مردم نسبت به موتورهای دیزلی با سوختی بهتر و تولید کمترین صدا فرا رسیده است. در این مقاله قصد داریم که در ابتدا به چگونگی عملکرد موتورها برای ایجاد حس بهتر نسبت به احتراق درونی بپردازیم و سپس پرده از رموز موتورهای دیزلی برداریم. همچنین در این مقاله می‌توانید چیزهایی در خصوص پیشرفت های صورت گرفته نیز، بدانید. 

 

موتورهای دیزلی در مقابل موتورهای بنزینی

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

از نظر تئوری، این دو موتور شباهت زیادی به یکدیگر دارند. هر دو آنها دارای احتراق درونی هستند و برای تبدیل انرژی شیمیایی موجود در سوخت به انرژی مکانیکی طراحی شده‌اند. بعد از تولید انرژی مکانیکی، پیستون های موجود در داخل سیلندر با حرکت بالا و پایین خود، موجب چرخش میل لنگ برای به حرکت در آوردن تایرهای خودرو و حرکت رو به جلوی وسیله نقلیه می‌شود؛ شایان ذکر است که پیستون ها به میل لنگ متصل هستند و نوع حرکت ایجاد شده بین پیستون ها و میل لنگ به حرکت خطی شهرت دارد. هر دو موتور دیزلی و بنزینی، سوخت را با ایجاد انفجارهای کوچک یا احتراق، به انرژی تبدیل می‌کنند. تنها تفاوت موجود بین این دو موتور، به شیوه بروز این انفجارها بازمی‌گردد. در موتور بنزینی، بعد از ترکیب شدن سوخت با هوا و فشرده شدن آن توسط پیستون، موتور به مرحله احتراق از طریق شمع ها می‌رسد. در موتورهای دیزلی، در ابتدا هوا فشرده و سپس سوخت تزریق می‌شود. در زمان فشرده شدن هوا، افزایش دما رخ می‌دهد و سوخت به مرحله احتراق می‌رسد. در تصویر زیر، کل این چرخه در عمل به شما نشان داده شده است؛ اکنون شما به راحتی می‌توانید تمامی مراحل بالا را با تصویر مطابقت دهید و مقایسه کنید. 

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

موتورهای دیزلی نیز، همانند موتورهای بنزینی از یک چرخه احتراق چهار زمانه استفاده می‌کنند. مشخصات احتراق چهار زمانه به صورت زیر است :

- مکش : در این مرحله سوپاپ باز می‌شود و به هوا اجازه عبور را می‌دهد؛ در این حالت حرکت پیستون رو به پایین است.

- فشرده سازی : پیستون رو به بالا حرکت و هوا را کاملا فشرده می‌سازد. 

- احتراق : به محض رسیدن پیستون به قسمت بالایی موتور، سوخت تزریق و احتراق صورت می‌پذیرد؛ همین امر موجب بازگشت پیستون به حالت اول خود می‌شود. 

- تخلیه : مجددا پیستون به سمت بالای موتور حرکت و انفجار ایجاد شده را از سوپاپ اگزوز خارج می‌سازد.

به خاطر داشته باشید که موتورهای دیزلی به دلیل نداشتن شمع، هوا را وارد و سپس فشرده می‌کنند و همین موضوع موجب تزریق مستقیم سوخت درون محفظه احتراق می‌شود. گرمای ایجاد شده از فشردگی هوا، موجب احتراق سوخت در موتورهای دیزلی می‌شود.

 

تزریق سوخت دیزلی

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

فرایند تزریق سوخت یکی از بزرگ ترین تفاوت های میان یک موتور دیزلی و یک موتور بنزینی محسوب می‌شود. اکثر خودروها از سیستم سوخت انژکتور یا کاربراتور استفاده می‌کنند. کاربراتور سوخت را در پشت سیلندر تزریق می‌کند. گفتنی است که کاربراتور قبل از ورود هوا به داخل سیلندر، هوا و سوخت را با یکدیگر ترکیب می‌کند. در موتور خودرو، تمام سوخت در مرحله مکش درون سیلندر وارد و سپس فشرده می‌سازد. فشردگی ترکیب بنزین و هوا با یکدیگر موجب محدود شدن ضریب احتراق و در صورت فشردگی بیش از حد، ترکیب سوخت/هوا به صورت همزمان احتراق و موجب ضربه زدن موتور (Knocking) می‌شود. زیرا این موضوع موجب تولید گرمای اضافی می‌شود و می‌تواند به موتور آسیب برساند. موتورهای دیزلی از سیستم سوخت رسانی مستقیم استفاده می‌کنند؛ یعنی گازوئیل به صورت مستقیم درون سیلندر تزریق می‌شود. انژکتور در موتورهای دیزلی، اجزای نسبتا پیچیده ای داشته و به بررسی بیشتری نیاز دارد چرا که در موتورهای گوناگون، ممکن است در محل های مختلفی تعبیه شود. انژکتور باید توانایی تحمل گرما و فشار درون سیلندر را داشته باشد و نیز، عمل پاشش سوخت را به درستی انجام دهد. تزریق سوخت به داخل سیلندر با مقدار مناسب، خود به تنهایی عمل دشواری است؛ به همین دلیل در برخی از موتورهای دیزلی از سوپاپ های مخصوص و محفظه های پیش از احتراق یا سیستم های دیگر برای گردش هوا در محفظه احتراق استفاده می‌کنند یا به روش های دیگر، کل روند احتراق را بهبود می‌بخشند. برخی موتورهای دیزلی دارای شمع گرمکن (glow plug) هستند؛ یعنی زمانی که موتور دیزلی سرد است، هوای داخل سیلندر دمای لازم برای عمل احتراق را ندارد؛ به همین دلیل شمع گرمکن که یک سیم گرمایشی می‌باشد، توسط جریان الکتریکی گرم شده و محفظه احتراق را گرم و دمای هوا را در زمان سرد بودن موتور برای امکان استارت خوردن خودرو افزایش می‌دهد. کلی برادرتون (Cley Brotherton)، استادکار فنی ابزارالات سنگین، می‌گوید : "تمامی دستورالعمل های موتور های امروزی از طریق مادول کنترل الکتریکی (ECM) با مجموعه ای از سنسورهای پیچیده هر چیزی از دور موتور گرفته تا مایع خنک کننده و دمای روغن را کنترل می‌کند. البته شمع گرمکن های امروزی روی موتورهای بزرگ تر به ندرت استفاده می‌شود. سیستم ECM با استفاده از میزان دمای هوا، موتور را در هوای سرد برای پاشش صحیح سوخت، تنظیم می‌کند. در این حالت، هوا در سیلندر بیشتر فشرده می‌شود و دمای بیشتری را ایجاد می‌کند که می‌تواند به استارت خودرو کمک کند. خودروهای دارای موتور کوچک تر و آنهایی که از چنین سیستم کامپیوتری بی بهره هستند، از شمع گرمکن برای حل مشکل استارت سرد استفاده می‌کنند. البته، تنها تفاوت میان موتورهای دیزلی و بنزینی فقط از جنبه مکانیکی نمی‌باشد؛ چرا که بحث اصلی به نوع سوخت برمی‌گردد. 

 

سوخت دیزلی

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

نفت خام تنها سوخت طبیعی است که در زمین یافت می‌شود؛ پس از تصفیه آن در پالایشگاه، به چند نوع مختلف سوخت همانند بنزین، سوخت جت، نفت سفید و البته گازوئیل جداسازی می‌شود. اگر تا به حال بنزین و گازوئیل را با یکدیگر مقایسه کرده باشید، مسلما می‌دانید که این دو وجه تمایزاتی با یکدیگر دارند. حتی از نظر بو نیز، با یکدیگر متفاوتند. سوخت گازوئیل سنگین تر و روغنی تر است؛ بسیار کندتر از بنزین بخار می‌شود و نقطه جوش آن نیز، بالاتر از دمای جوش آب است. سوخت گازوئیل به دلیل روغنی بودن زیاد، به عنوان "سوخت دیزلی" شناخته می‌شود. گازوئیل به دلیل سنگین تر بودن، دیرتر بخار می‌شود؛ این سوخت دارای اتم های بیشتر در زنجیره های طولانی تر نسبت به بنزین است (بنزین معمولا زنجیره C9H20، و گازوئیل C14H30 است). همچنین گازوئیل به تصفیه کمتری نیاز دارد و به همین دلیل نسبت به بنزین ارزان تر است. از سال 2004، تقاضا برای گازوئیل به دلایلی همانند افزایش صنعتی شدن و ساخت و ساز در چین و آمریکا افزایش یافته است. گازوئیل در مقایسه با بنزین دارای چگالی بالاتری است؛ به طور متوسط، 1 گالن (3.8 لیتر) گازوئیل شامل 155x106 ژول (147,000 BTU) و بنزین شامل 132x106 ژول (125,000 BTUاست. این میزان با بهبود کارآمدی موتورهای دیزلی ترکیب می‌شود و دلیل طی کردن مسافت بهتر موتورهای دیزلی نسبت به موتورهای بنزینی را توصیف می‌کند. طیف وسیعی از خودروها و ماشین آلات، قدرت خود را از موتور دیزلی دریافت می‌کنند. البته این سوخت در کامیون های سنگین موجب کندی حرکت آن در بزرگراه می‌شود، اما به حرکت قایق ها، اتوبوس های مدرسه، اتوبوس های شهری، قطارها، جرثقیل، ماشین آلات کشاورزی، خودروهای امدادی و ژنراتورها کمک می‌کند. به مقرون به صرفه بودن این سوخت نیز، فکر کنید؛ به غیر از کارآمدی بالا، هم صنعت ساخت و هم کشاورزی بی اندازه از سرمایه گذاری در سوخت با قدرت و کارایی کم رنج می‌برند. 94 درصد حمل و نقل که با کامیون، قطار یا قایق ارسال می‌شوند، به گازوئیل متکی هستند. از نظر محیطی، گازوئیل دارای مخالفان و موافقان متعددی است؛ موافقان می‌گویند که گازوئیل میزان کمی مونوکسیدکربن، هیدروکربن و دی اکسید کربن از خود ساطع می‌کند که آلایندگی آنها منجر به گرم شدن زمین می‌شود. مخالفان معتقدند که میزان بالای ترکیبات بالای نیتروژن آن و آزاد شدن دوده در نتیجه  سوختن گازوئیل، منجر به باران اسیدی، مه و شرایط ناسالم می‌شود. 

 

بهبود دیزل و بیودیزل (Biodiesel)

نحوه عملکرد موتورهای دیزلی

در طول بحران بزرگ نفت در دهه 1970، کمپانی های خودروساز اروپایی شروع به تبلیغات تجاری در خصوص استفاده از موتورهای دیزلی به عنوان جایگزینی برای موتورهای بنزینی کردند. افرادی که از موتورهای دیزلی استفاده کردند، با مشاهده صدای زیاد و و پوشیده شدن خودرویشان با دود سیاه، از آن ناامید شدند؛ ساطع شدن همین دود از این موتورها است که موجب ایجاد مه در شهرهای بزرگ می‌شود. بیش از 30 تا 40 سال، پیشرفت ها و اصلاحات زیادی در خصوص عملکرد و پاکیزگی این موتورها انجام شده است. اکنون ابزارهای سوخت تزریقی با استفاده از کامپیوترهای پیشرفته که احتراق سوخت، افزایش کارآمدی و کاهش آلایندگی را زیر نظر می‌گیرند، کنترل می‌‌شوند. تصفیه بهتر سوخت های دیزلی همانند سوخت دیزلی با کمترین میزان سولفور (ULSD)، میزان آلایندگی مضر آن را کاهش و ارتقای موتور خودرو موجب مطابقت پیشرانه با سوختی تمیزتر برای داشتن روندی ساده تر می‌شود. تکنولوژی های دیگری همانند فیلترهای خاص CRT و مبدل کاتالیستی، انتشار مواد خاص، مونوکسید کربن و هیدروکربن را تا بیش از 90 درصد کاهش می‌دهد. ادامه این روندهای استاندارد برای داشتن سوختی پاک تر از طرف اتحادیه اروپا (EU) از سپتامبر سال 2009، صنعت خودروسازی را مجبور به تلاش بیشتر برای ساخت خودروهایی با کمترین میزان آلایندگی کرد؛ این سازمان امیدوار است که با این کار بتواند مواد ساطع شده سوخت را از 25 میلی گرم بر کیلومتر به 5 میلی گرم بر کیلومتر کاهش دهد. ممکن است که شما نام بیودیزل به گوشتان خورده باشد. آیا فکر می‌کنید این سوخت نیز، مشابه گازوئیل است؟ شما می‌توانید با انجام تغییرات جزئی و حتی در برخی موارد بدون کوچکترین تغییری در موتور خودرو، از بیودیزل به عنوان سوخت یا افزودنی استفاده کنید. این سوخت به جای نفت، از روغن گیاهی یا چربی حیوانی به دست می‌آید که از لحاظ شیمیایی تجدیدپذیر است. نکته جالب اینکه رادولف دیزل در ابتدا دانه های روغنی گیاهی را به عنوان سوخت برای اختراعش در نظر گرفته بود.


منبع

HowStuffWorks

                  

برچسب : موتور دیزلی , موتور بنزینی , احتراق , میل لنگ , انژکتور , کاربراتور , ضربه زدن موتور , سوخت دیزلی , بیودیزل






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

25 نظر

ابوالفضل مظاهری
0



خوب بود ممنون
22:12  1400/03/16
پاسخ دادن
شهریار
0

سلام . لطفا طرز روشن کردن ماشینهای گازوئیلی جدید در زمستان را توضیح دهید . (بعد از استارت زدن چند دقیقه روشن باشد بهتر است )
20:29  1398/11/25
پاسخ دادن
حمزه سجادی
0

سلام مطالب ابتدایی هستن بنظر من باید واس هر دستگاه جز به جز توضیح داده بشه مث اسکانیا و اکتروز
11:48  1397/09/25
پاسخ دادن
امیر محمد
0

با توجه به تبخیر کند گازوئیل اگر گازوئیل بمدت طولانی راکد در مخزن یا باک بمانمد (مثلا بیش از یکسال ) آیا در کارکرد موتور تاثیر منفی دارد یا خیر .
17:02  1397/04/09
پاسخ دادن
منصور
0

سلام.من یه پیکاپ دیزل دارم.خیلی به صرفه است ولی موتورش یورو4 هست و گازوئیل ایران به زحمت یورو2 این موضوع باعث استهلاک موتور و الودگی زیاد میشه.در ضمن قطعات یدکی موتورش که کومنز هست کمه و اورجینال گیر نمیاد باید نمونه ی کشور دوست و برادر چین و مصرف کنیم
18:34  1397/03/04
پاسخ دادن
شهاب
1

سلام ببخشید دمای احتراق گازوییل در سلندر چقدر هست؟
22:33  1396/04/15
پاسخ دادن
مهدی
0

سلام. 600 درجه سانتیگراد که این دما بااحتراق به بیش از 2000درجه سانتیگراد هم میرسه
17:22  1396/04/29

arash
1

با توجه به در نظر گرفتن طول عمر بالا و مصرف سوخت پایین قدرت بالا و ساختار مکانیکی ساده و قابلیت استفاده از سوخت های جایگزین و مصرف سوخت پایین موتور های دیزل به نظر من بهتر هستند
13:33  1396/02/29
پاسخ دادن
محمود یعقوبکیش
6

سلام ایا شمع گرم کن دیزل با فشار انژ کتور کار می کند ویا با گرم شدن شمع باز می شود وگازوییل وارد میشود؟
13:40  1395/09/03
پاسخ دادن
ali
2

با عرض سلام
میخواستم بدونم چطور می تونیم برای یک قطار یک موتور دیزل انتخاب کنیم؟
یعنی چه مواردی رو باید به ترتیب رعایت کنیم تا بتونیم برای یک قطار موتور انتخاب کنیم؟
08:23  1395/05/21
پاسخ دادن
bijan
0

تشکر از اطلاعات مفیدتون
خدا نگهدارتون باشه
19:00  1395/04/05
پاسخ دادن
Maghami132.ir
1

ممنون ازاطلاعات مفيدتون
16:23  1394/11/10
پاسخ دادن
maede
0

مرسی کارمو راه انداخت
20:03  1394/10/22
پاسخ دادن
maede
0

مرسی کارمو راه انداخت
20:03  1394/10/22
پاسخ دادن
علی
2

خوب بود
15:26  1394/10/15
پاسخ دادن
محمد
3

واقعا خووووووب بود ممنونم از تون
22:37  1394/10/11
پاسخ دادن
رجبی
0

با سلام و تشکر زیر عکس رادلف دیزل خط دوم جمله متوجه شد موتورهای بخار و دیزلی از کارائی گمتر برخور دار هستند . بجای دیزلی باید بنزینی باشد چون طبق مطلب خودتان موتورهای بنزینی قبل از موتورهای دیزل اختراع شده بود .
23:37  1394/10/09
پاسخ دادن
mostafa
0

خیلی عالی بود، ممنوووووووووون
11:15  1394/09/13
پاسخ دادن
علی
0

واقعا
17:34  1394/08/18
پاسخ دادن
Ehsan
6

میخوام بدونم ی موتور دیزل با کدوم روش بهتره تبدیل به دیزل ژنراتور کرد.?البته هم مصرفش خوب باشه هم کارکردش?اگه میشه لطفا کمک کنید
16:11  1394/07/04
پاسخ دادن
حسن
1

بهتره خود دیزل ژنراتور بخری تا تبدیل کنی
17:49  1394/08/18

desperado
7

امیدوارم روزی بتونه بطور کامل جایگزین بنزین بشه
15:22  1394/05/31
پاسخ دادن
میعاد
0

قطعات موتور های دیزلی گران است ؟
ودوام کارکردی موتور دیزلی خوب است ؟ یا نه
15:03  1394/05/24
پاسخ دادن
رنجبر
3

من ۸ ساله جیلی دارم خیلی راضی ام و مصرف سوخت هم خیلی پایینه.
20:07  1400/12/09

Roach
1

عالیه!!!!دست درست
00:43  1394/04/01
پاسخ دادن
vahid
8

mamnoon az site khoobetoon!
21:51  1393/08/10
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مجید : دوستان کسی اطلاع از جریمه تاخیر سایپا داره من دوم شهریور تکمیل وجه کردم هنوز فاکتور نشدم به نظرتون جریمه تاخیر تو این چهار ماه چقدره
رعیت حلال خور : خوش به حالتون
متین : منم شرایط شمارو دارم ببینیم بعدا باز یه چند ماه دیگ شاید پیام بیاد شایدم زودتر بیاد شایدم سوخته باشه نوبتمون
متین : ببخشید وقتی بنویسه موردی یافت نشد یعنی چی؟یعنی نوبت ما به همین سادگی سوخت؟ مگه به‌ همه نوبت ندادن؟ چه وضعشه اخه
متین : بنده هم همین شرایطو دارم دقیقا چیکار کنیم؟؟باید شکایت کنیم ازشون صد درصد
متین : برای من هم همین رو مینویسه دقیقا
متین : داداش خوبی .برای من پیام اومد اما هیچی واریز نکردم ظرفیت آذر هم پر شد بنظرت بازم میاد؟
سایپا بد قول : زود نا امید شدی عارف.
J4مشکی گیلان : 📢📢📢📢پیرو کامنت قبلی ا فیروزی ک اوردن برا عذرخواهی و خدمات گردشگری و مالی و سرویس رایگان گذاشته . طرحشونم اینه دوباره رو سر مردم بخورن. مثلا میگن تور دبی ۲۰۰ میلیون ۱۰۰ میلیون تخفیف بن خرید با ۱۰۰ تومن برید دبی. خر خودتونین کثافتا. مثل بلک فرایدی ایرانی. اقا مردم متوجه میشن. یکم به ناموس خودتون ارزش قایل بشید. مثل یا اف گذاری روی کالا ها . گرون میکنن بعد میگن اینقور تخفیف. یا جنس کیفیت پایین ک یه قرون نمیارزه رو میدن به مردم. الانم ارز دولتی رو برداشتن .دوروز دیگ با زبون درازی میگن برا خودرو ساز نمیصرفه. اخه کثفتا موقع پول گرفتن چرا نمیگفتین. بعد ۸ ماه تازه یادتون افتاده. کامنت قبلی اگر تایید بشه خیلی خوبه. پیرو اون کامنت📢📢📢📢📢
J4مشکی گیلان : 📢📢📢ثبت نامی ۳۱ خرداد و تا به امروز شاسی نشده .📢📢📢 از ماه های قبل گفتم اینایی ک شاسی نشدن رو بلاتکلیف گذاشتن تا قیمت دلتر و انتخابات امریکا. ک ماشین جایگزین بدن برای اونایی ک پول بیشتر دادن و کارخونه سود کرده بعد ۷ ماه ماشین پایینتر بده. یا نه. پول نجدد بگیره برای خودروی بالاتر و دوباره چشم انتظاری مردم و سود کارخونه. جالبی اینه اونایی ک پایین ترین ماشین رو اسم نوشتن j4 از خرداد به اینطرف شاسی نشده و دوبار اگهی فروش گذاشتن. و قراره به s3 خودروی مایینتر بدن. پس اونایی ک j4 هستن میگن خودرو نداریم.پول بیشتر بدید و خودروی بالاتر.حالا یسری پول ندارن انصراف میدن و بعد ۷ ماه متضرر میشن. یسری دوباره پول میدن و کارخونه دوباره سود میکنه. قبل طرح جایگزینی گفته بودم برق،رنگ،صبوری،اخر ماه شاسی میشه همش الکیه.شرکتم میگه منتظر بخشنامه هستیم تا امروز بخشنامه این بوده. اخر دزدیه.خدا لعنتتون کنه. نمایندگی هام ک فقط تبلیغ میکنن دختراش. ۲۰۳۰هم بعد فروش و جمع اوری نقدینگی پخش میکنه و یکیو میاره برا عذرخواهی‌همه این نقشه های شومو قبلا گفتم. 📢📢📢مردم نخریییییید📢📢📢📢ما تو جاه افتادیم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
اپشنال سفید فوری تحویل 11ابان : سلام.من چهار روز پیش شکایت ثبت کردم سایت ایران خودرو.حالاتو قسمت پیگیری نوشته درخواست شما انجام شده است.ولی جوابی نیست کدوم قسمت میتونم جوابش را بخونم
مهدی : سلام دوستان کسی ساینا اس با مانیتور 9اینچ گرفته؟ میخوام ببینم دکمه کنترل روی فرمون داره یا دوربین دنده عقب؟ یا فقط یه مانیتور الکی میزارن روش
X33 m : آقای سجاد fx ممنون از پاسخگوتون، برای تعویض پلاک رفتن پس ازتحویل با توجه به اینکه ماشین اقساطیه و در رهنه مشکلی پیش نمیاد؟ هرچند هر دو پلاک الان به کد ملی خودم تخصیص شده
دنا پلاس پیش فروش تحویل 30 آبان : 2 سال پیش افتادم اخرین سری تو این ابان هم مطئمنم اخری میشم 😔
فقط خدا : سلام دوستان عزیز این دوره چون تعداد بالا هستن وهمه هم مال یک روز یا نهایت دو روز باشه فقط پذیرش یکم ودوم آذر دایم چون سایت بستن زود انشاالله تا پایان ماه همه فاکتور خواهید شد
محمد دنا 6 دنده دستی سفید : سلام دوستان جهت اطلاع : 13 مرداد تکمیل وجه 11آبان تحویل بوده ولی 14 آذر فاکتور شد. 20 آذر پلاک الآنم صدور مدارک هست سود تاخیر 18.5 زده توی سایت‌ ایران خودرو گفته توی همین هفته تحویل میده انشاالله برا همه فاکتور بشه تحویل گرفتم اطلاع میدم با مزایا ومعایب خودرو بدرود
حمید : سلام ببخشید موعد تحویل واسه من زده بودن 7مهر ولی هنوز فاکتور نشده؟کسی تو این تاریخ ماشینش فاکتور شده؟
اریزو5 : سلام بنده 18 مهر ماه تایید لیزینگ شدم ولی همچنان بانک تجارت شعبه ارگ بم هنوز وام بنده رو واریز نکرده.در ضمن خودرو فاکتور شده و پیامک 2 تومن واریزی هم از طرف بانک برام اومده.
ساینا : مگه 16 درصد سود نیست؟ میشه 27 میلیون که!
محمدحسین : تو این هفته مجوزت میخوره نگران نباش ماشینت میاد