سرنوشت خودروهای آلمانی در ایران چه می‌شود؟

 

سرنوشت خودروهای آلمانی در ایران چه می‌شود؟

 
برند مرسدس بنز تقریبا برای همه نامی آشنا است و نماد یک خودرو لوکس آلمانی مطمئن است. این خودروساز پیشینه زیادی در ایران دارد و از سالیان دور خودروهای این شرکت وارد کشور و حتی مونتاژ می‌شده است.
 
"ستاره ایران" به عنوان نمایندگی رسمی این شرکت آلمانی در ایران فعالیت می‌کند.
 
محبوبیت این خودرو زمانی مشخص شد که در سال 1381، مدل‌های C240 و E240 این شرکت به نواگان موتوری نیروی انتظامی اضافه شدند و در سال 1386، شرکت ایران خودرو با همکاری دایملر آلمان شروع به مونتاژ سواری کلاس E مرسدس بنز با اتاق W211 کرد.
 
در تمام این سال‌ها مرسدس بنز مدل‌های به روز و جدید خودش را برای دوست داران و مشتریان ایرانی خود وارد ایران می‌کرد که شامل کلاس C، E و S و به تعداد محدود مدل‌های CLA و غیره می‌شد.
 
اما هفته پیش لیست جدید تعرفه خودروهای وارداتی ابلاغ شد و در آن علاوه بر ممنوعیت واردات خودروهایی با حجم موتور بالای 2500 سی سی، یک سقف قیمتی جدید هم گذاشته شده است که واردات خودروهای بالای 40 هزار دلار را به کشور ممنوع می‌کند.
 
همانطور که می‌دانیم، مرسدس بنز یک برند لوکس محسوب می‌شود و عمده محصولاتش قیمتی بالای 40 هزار دلار دارند. حال، با توجه به تعیین سقف 40 هزار دلاری، عمده واردات محصولات این شرکت از جمله کلاس C، E و S نیز متوقف خواهد شد و به صورت کلی کاهشی بسیار چشم گیر خواهد داشت. از این رو دوست داران ایرانی بنز که حتی از دیدن خودروهای این شرکت در خیابان‌ها لذت می‌برند، در سال‌های آینده شاید دیگر شانس دیدن مدل‌های به روز این آلمانی‌های با ابهت را در خیابان‌ها تهران و ایران نداشته باشند.
 
در حال حاضر پیش بینی می‌شود که تنها مدل‌های زیر 40 هزار دلاری که شانس وارد شدن به ایران داشته باشند مدل‌های CLA، GLA، برخی از مدل‌های پایه کلاس E و همچنین خودرو "اسمارت" باشد.
 
از طرفی دیگر چندی پیش ایران خودرو و مرسدس بنز پیش نویس قرار دادی را امضا کرده بودند که در صورت نهایی شدن، تولید سواری‌های بنز در ایران آغاز خواهد شد.
 
اما سوال اصلی اینجا است که آیا این محدودیت‌های جدید بر روی این قرارداد تاثیر خواهد داشت؟
حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار خودروکار در این رابطه بیان می‌کند: "موضوع محدودیت واردات خودرو برای شرکت ستاره ایران و هم برای تجارت صنعت خودروسازی هم می‌تواند یک تهدید باشد و هم یک فرصت."
 
او ادامه داد: "تهدید از این جهت که با تعیین محدودیت قیمتی برای منع واردات، برخی از سگمت‌های مرسدس بنز دیگر اجازه واردات به ایران را نخواهند داشت که تعداد آن‌ها کم هم نیست. اما از طرفی به دلیل قیمت زیاد محصولات این شرکت، بازار ایران تعداد محدودی مشتری برای خودروهای بنز دارد و منع واردات از نظر مالی برای این شرکت اهمیتی نخواهد داشت."
 
سنجری در رابطه با مزیت‌ها و فرصت‌هایی که این سقف 40 هزار دلاری می‌تواند به وجود بیاورد می‌گوید: "یکی از فرصت‌های ایجاد شده این است که شرکت ستاره ایران و صنعت خودروسازی ایران می‌توانند شروع به تولید سواری‌های مرسدس بنز در ایران کنند."
 
او می‌افزاید: " این شرکت آلمانی در نقاط مختلف دنیا مانند ترکیه، برخی از سگمت‌های خودش را تولید می‌کند و ایران در صورت هوشمندی در مذاکره می‌تواند به یکی از همین مراکز تبدیل شود."
 
این کارشناس صنعت خودرو تاکید می‌کند: "اصولا سیاست ورازت خانه برای محدود کردن واردات، تشویق شرکت‌های خارجی برای سرمایه گذاری و انجام تولیدات در کشور ایران است. در صورت تمایل مرسدس بنز و تولیدکنندگان داخلی، این امر می‌تواند یک فرصت مناسب برای هر دو شرکت باشد."
 
با این اوصاف می‌توان نتیجه گرفت که شاید افزایش این محدودیت‌ها موجب کمک به صنعت خودروسازی کشور شود و محصولات تولید داخل مرسدس بنز را در آینده‌ای نه چندان دور در جاده‌های کشور ببینیم.
 
 
 
 

منبع

خودروکار

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , بنز , مرسدس , آیودی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

4 نظر

کاربر: نوید جهرمی
7

اگر کسی موردی سراغ داره ک از این فرصت ها استفاده بهینه(نه رانتی) شده باشه بگه مام بدونیم.
17:40  1396/10/16
پاسخ دادن
کاربر: امیر(سابق)
2

نوید جان داداش فکر کنم انشاالله خدمت تموم شده
14:36  1396/10/17

کاربر: نوید جهرمی
2

هنو یک سال نشده کاکو.

هستیم در خدمت اسلام و مسلمین :))
17:29  1396/10/17

کاربر: امیر(سابق)
2

انشاالله که بسلامتی طی بشه و همیشه موفق و سربلند باشی در کنار هموطنان
15:54  1396/10/18

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
حسین : شما گفتین قراره بجای 418 م 470 ازتون بگیرن و 90 روزه تحویل بدن هنوز چیزی مشخص نشده شما گفتم گفتم راه انداختین صبر کنید
لاماری سفید28آذر : تخصیص شده ولی پلاک نشده
سورن باز : یک سورن پلاس دارم دوگانه 220تا رو پر میکنه .پژو میخوره چیکار کنم
مهدی پلاس : درودبرشما شقایق خانم حالا حتما ۱۶ فروردین ماه پیامک تکمیل وجه میا مطمئن هستی. ممنون‌از اطلاعات شما
عای : منظورتون متوجه نشدم ، لطف توضیح بدین
شَهین : ما هم گفتیم اگه آشنا داری بهش بگو یه کاری کنه شاهینتو زودتر تحویل بگیری 😁
بیکران : سلام منم پیش فروش تحویل خرداد بودم تبدیل جی ال واریز کردم ماشین و هم گرفتم از ترس افزایش قیمت فکر کردم ساندروف ارزش این همه ریسک و نداشت آدم ۳ ماه منتظر بمونه حالا افزایش قیمت بیاد یا نیاد اون وقت هم نگن بیا جی ال ببر.
حامد : سلام حدودا ۶روز زمان مفید داره یادتون باشه حتما سخا (کدپستی )رو تایید کنید
شقایق : برین کامت ۲۷ مو بخونین که چی نوشتم دوهزاریتون بیفته چی‌گفتم گفتم که مدیر اشنا دارم دوباره بخونین چی نوشتم تا بفهمین شاهین پلاس داستانش چیه
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
مهدی آریزو 5 : در جواب آقا سعید. اگه سخات ردیف باشه نهایتا 2 هفته همه تیکها میخوره بجز آخریش که تحویله بیمه هم صادر بشه برات پیامک میاد
سورن پلاسxu7p تحویل خرداد 404 : ابطال سند تقریبا یک ماه زمان بر هست تنها کاریم که میتونی انجام بدی 096440مرتب زنگ بزن و پیگیر باش
راضی : کلاه منم برداشت
مسعود : اون مفت بره
Emad : سلام ماشینتون هر وقت اومد خودشون واستون محاسبه میکنم میفرستین تهران سه ماه بعد واریز میشه به حسابتون
محسن x33mt : منم 4 فروردین چکم پاس شد. خبری از فاکتور. نیست ولی. شما مدل 403 خوردید؟
سعید : دوستان توی کاستومر بعد از تکمیل وجه که اسفند انجام شده نوشته تخصیص شاسی ، چند وقت طول میکشه تا این مرحله رد بشه کسی میدونه
مهدی : تشکر ممنون که جواب دادین
سایناتحویل16اسفند : سلام منم 16بهمن تکمیل وجه کردم که تحویلش 16اسفند بود که الان تو تاخیره نیومده تو وضعیت خودرو هم نگاه کردم هنوز تو حالت آماده برای تخصیص هستش
امیرحسین : سلام و عرض ادب ببخشید اگه تحویل سیستمی آخر فروردین باشه ،امکانش هست تو این دو هفته کاراش رو انجام بدم ،هنوز ماشین فاکتور نشده .