اگرچه خودروهای هیدروژنی در حال حاضر خیلی مقرون به صرفه نیستند، اما بدون شک ورود چنین خودروهایی در آینده، طول عمر و سلامت انسان ها را تضمین خواهند کرد. البته به یقین نمی توان گفت که ایده ساخت خودروهای هیدروژنی تنها راه کنترل آلودگی هوا و متعاقباً کمک به بهبود سلامت جامعه است، اما دست کم می تواند روند رو به رشد آلودگی هوا را کندتر کند؛ چه بسا با جایگزینی خودروهای بنزینی و گازوئیلی با این دسته از خودروهای نوظهور، امید به بازگشت به هوای سالم در آینده ای نه چندان دور بیش تر شود و مسلماً این طور خواهد شد، اگر انسان ها دست یاری به یکدیگر دهند.
در حدود 20 سال پیش؛ اعتقاد مردم بر این بود که ماشین های هیدروژنی هیچ ارزشی برای رفع مشکل آلودگی هوا ندارند و بهتر است که زیاد درگیر آن نشویم! اما اکنون چنان پیشرفتی در فن آوری این خودروهای نجات بخش به وجود آمده است که همگان را شگفت زده می کند. این دسته از ماشین های فوق مدرن نه تنها از نظر قدرت و گشتاور هیچ تفاوتی با خودروهای گازوئیلی یا بنزینی ندارند، چه بسا پرقدرت تر هم هستند و از لوله اگزوز آن ها به جای دود، آب خارج می شود. از نمونه ماشین های هیدروژنی می توان به بی ام و سری 7 اشاره کرد که سیستم احتراق آن مبتنی بر فن آوری "پیل سوختی" (Fuel Cell) می باشد.
گذشته از ماشین های بنزینی و گازوئیلی، خودروهای هیدروژنی این پتانسیل را دارند که حتی از خودروهای هیبریدی بهتر باشند و از این حیث نیز می توان ویژگی های مشترک آن ها را با یکدیگر مقایسه کرد. خودروهای هیدروژنی در حقیقت ماشین هایی هستند که نیروی محرکه خود را از طریق احتراق گاز هیدروژن و بدون ایجاد آلایندگی بدست می آورند؛ این در حالی است که خودروهای امروزی انرژی حرکتی خود را از سوزاندن سوخت های متداولی نظیر بنزین، متان یا گاز طبیعی تأمین می کنند متعاقباً گاز آلاینده دی اکسید کربن نیز در هوا منتشر می شود.
آن چه به عنوان خروجی از اگزوز یک خودروی هیدروژنی خارج می شود، چیزی جز آب که مایه حیات است، نیست و چون هیچ سمیتی ندارد با خیال راحت می توان آن را نوشید. اگرچه گفته می شود که ماشین های هیدروژنی نیز آلایندگی خاص خود را دارند، اما این آلایندگی به اندازه آن چه که خودروهای گازوئیلی در هوا منتشر می کنند نیست. البته ناگفته نماند که خودروهای هیدروژنی مشابه سایر ماشین های امروزی به روغن موتور، گریس، روان کننده ها، و ... نیاز و از این بابت هیچ تفاوتی وجود ندارد.
با این که چندین سال از خودروهای هیدروژنی مطالب متعددی منتشر شده است، اما هنوز وقت و هزینه بسیاری باید صرف شود تا اولاً برای ماشین های هیدروژنی در بزرگراه ها و مسیرهای شهری پمپ هیدروژن نصب شود، ثانیاً فرهنگ استفاده از چنین خودروهایی در جامعه جا بیفتد و این همان چیزی است که در سال های پیش رو اتفاق خواهد افتاد. هدفی که پشت ترویج استفاده از خودروهای هیدروژنی نهفته است، چیزی نیست جز کاهش گازهای گلخانه ای که روز به روز به نازک تر شدن لایه ازن کمک می کنند و دانشمندان امید بسته اند که شاید در آینده ای نه چندان دور بتوانند با استفاده از فن آوری به کار رفته در خودروهای هیدروژنی بر این بحران فائق آیند. آن چه دانشمندان در کالیفرنیا پیش بینی کرده اند این است که هزینه خرید، تعمیر، و نگهداری یک خودروی هیدروژنی در درازمدت به مراتب کم تر از یک خودروی با سوخت فسیلی است. این نشان می دهد که فن آوری های نوظهور امروزی نظیر همین خودروهای هیدروژنی جهت مهار آلودگی هوا که هنوز در باور عمومی مشروعیت پیدا نکرده اند، روزی در آینده تنها راه مقابله با آلودگی هوا و نجات جان میلیون ها انسان ها خواهند شد. در پایان از شما دعوت می کنیم فیلم (دانلود) بسیار جذاب زیر که نوید آینده ای روشن و سالم را می دهد، تماشا کنید تا با شگفتی های این انرژی سبز بیش تر آشنا شوید.
/uploads/1car.ir-Hydrogen-Fuel-Cell-Vehicles-Final.flv
با کلیک بر تصویر زیر و عضویت در خبرنامه ایمیلی می توانید مطالب متنوع سایت را دنبال کنید.