مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

در قسمت اول از مجموعه مقالات "مسابقات کارتینگ" به معرفی تاریخچه و فدراسیون بین المللی کارتینگ پرداختیم. در این قسمت سعی داریم شما را با بخش های مختلف کارت آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

شاسی

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

شاسی اتومبیل های کارت از لوله های آلومینیومی ساخته می شود. به این دلیل که این خودروها فاقد سیستم تعلیق می باشند، شاسی آن ها باید علاوه بر انعطاف پذیر بودن، از مقاومت خوبی نیز برخوردار باشد تا در پیچ ها دچار شکستگی یا خمیدگی نشود. در آمریکا، شاسی این اتومبیل ها به 4 دسته "Open، Caged، Straight، و Offset" تقسیم می شوند. اما کمیته بین المللی کارتینگ (CIK-FIA)، این خودروها را به دو دسته "Straight" و "Open" تقسیم بندی می کند.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

برخلاف کارت های Open که کابین محافظ ندارند، کابین محافظ کارت های Caged راننده را در برگرفته و در مسابقات Dirt Tracks که در جاده های گلی برگزار می شوند، از وی محافظت می کنند. در کارت های Straight، که در مسابقات Sprint Racing از آن ها استفاده می شود، محل نشستن راننده در قسمت وسط شاسی قرار دارد، اما در کارت های Offset، که تنها در پیست هایی که جهت گردش پیچ های آن ها به سمت چپ طراحی شده است، به کار می روند، صندلی راننده در سمت چپ شاسی قرار دارد.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

استحکام زیاد شاسی سبب می شود که کارت ها در شرایط مختلف، هندلینگ متفاوتی از خود نشان دهند. در آب و هوای خشک، شاسی های خشک و غیرقابل انعطاف، و در آب و هوای بارانی و شرایطی که کنترل کشش کم تر است، شاسی های منعطف، عملکرد بهتری دارند. با اضافه کردن یا برداشتن میله های عقب، جلو، و یا جانبی، می توان با توجه به شرایط مسابقه، انعطاف پذیری کارت را تنظیم کرد. به جز کارت های دنده ای که اغلب از ترمزهای دیسکی در جلو استفاده می کنند، در بقیه کارت ها دیسک ترمز بر روی محور عقب قرار گرفته است.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

وجود سیلندرهای ترمز دوگانه در کارت های دنده ای، قابلیت متمرکز کردن نیروی ترمز بر روی چرخ های جلو یا عقب را در اختیار راننده قرار می دهد. وزن کارت های مسابقات حرفه ای، بدون در نظر گرفتن وزن راننده، بین 75 تا 79 کیلوگرم می باشد. از جمله کمپانی های اروپایی مشهور در زمینه ساخت شاسی های مسابقه ای می توان به Avanti، Tony Kart، Trulli، FA Kart، و از جمله کمپانی های آمریکایی، می توان به Emmick و Margay اشاره کرد. 

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

موتور

در کارت های تفریحی (Go-Karts) از موتورهای چهار زمانه یا الکتریکی استفاده می شود، اما در کارت های مسابقه ای، موتورهای دو زمانه یا چهار زمانه کوچک قدرت خودرو را تامین می کنند. در موتورهای چهار زمانه، که به صورت استاندارد به سیستم هوا خنک مجهز هستند، می توان با ایجاد کمی تغییرات، قدرت آن ها را بین 5 تا 20 اسب بخار تنظیم کرد. از جمله سازندگان چنین موتورهایی می توان به Briggs & Stratton، Tecumseh Kohler، Robin، و Honda اشاره کرد.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

از این موتورها هم در کارت های مسابقه ای و هم در کارت های تفریحی می توان استفاده کرد. کمپانی هایی چون Yamaha، TKM، Swissauto، و Aixro، موتورهای چهار زمانه قدرتمندتری مخصوص مسابقات، با قدرتی بین 15 تا 48 اسب بخار و دور موتوری در حدود 11,000 دور در دقیقه، تولید می کنند. از این موتورها نیز، همانند موتورهای دو زمانه، در برخی مسابقات National Championship استفاده می شود. موتورهای دو زمانه توسط کمپانی هایی چون WTP، Comer، Vortex، Yamaha، و ... طراحی و ساخته می شوند.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

این موتورها از موتورهای تک سیلندر 60 سی سی با 8 اسب بخار قدرت، تا موتورهای دو سیلندر 250 سی سی با 90 اسب بخار قدرت، در نوسان هستند. امروزه، موتورهای 125 سی سی TaG از شهرت بسیاری در سرتاسر جهان برخوردارند. دور موتورهای جدید 125 سی سی KF1، به صورت الکتریکی، تا 16,000 دور در دقیقه محدود شده است. اگرچه امروزه موتورهای آب-خنک نیز تولید می شوند، اما موتورهای هوا-خنک از محبوبیت بیش تری برخوردارند. 

 

گیربکس

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

عدم وجود دیفرانسیل در خودروهای کارت، سبب سر خوردن یکی از لاستیک  های عقب در هنگام دور زدن می شود. طراحی شاسی این خودروها به گونه ای است که لاستیک عقب که به مرکز پیچ نزدیک تر است، هنگام پیچیدن، از سطح زمین کمی فاصله می گیرد؛ در نتیجه کمی از چسبندگی تایر کاسته شده و کارت راحت تر دور می زند. نیروی موتور به وسیله یک زنجیر یا تسمه به محور عقب منتقل می شود. چرخ دنده های موتور و محور عقب قابل تعویض هستند. شایان ذکر است، به منظور حداکثر بهره وری از موتور، اندازه چرخ دنده ها با توجه به شرایط مسابقه تعیین می شوند.  

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

موتور کارت های اولیه به صورت Direct Drive طراحی می شدند(در این موتورها، به دلیل عدم وجود گیربکس، نیروی موتور به صورت مستقیم به چرخ ها منتقل می شود)؛ اما مشکلات ناشی از این نوع موتورها، سبب تولید کلاچ های گریز از مرکز برای کارت های مسابقه ای شد. از ژانویه 2007، که موتور کارت های مورد استفاده در مسابقات بین المللی به صورت 125 سی سی و مجهز به کلاچ طراحی شدند، استفاده از کلاچ های گریز از مرکز خشک، در طراحی موتور کارت ها به صورت گسترده رواج یافت. 

 

لاستیک

رینگ و لاستیک های مورد استفاده در کارت ها، بسیار کوچک تر از خودروهای معمولی می باشند. رینگ ها از آلومینیوم یا آلیاژ منیزیم ساخته می شوند. لاستیک ها نیز، با توجه به نوع شاسی، موتور، و تنظیمات موتور، می توانند فشار وارده بر خود را در هنگام گردش سر پیچ ها، به خوبی تحمل کنند.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

همانند دیگر مسابقات اتومبیل رانی، کارت ها نیز می توانند، با توجه به شرایط مسابقه، از لاستیک های مختلفی استفاده کنند:  1. لاستیک های بدون عاج برای آب و هوای خشک، که در حالت های مختلف از جمله بسیار نرم (با حداکثر چسبندگی) و بسیار خشک (مخصوص کارت های تفریحی، با چسبندگی کم تر و دوام بیش تر) تولید می شوند؛

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

2.  لاستیک های شیاردار برای آب و هوای بارانی، که از مواد نرم تر و نازک تر از لاستیک های بدون عاج ساخته می شوند؛ 3. لاستیک های یخ شکن برای پیست های یخی؛

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

4. لاستیک های دندانه دار برای زمین های گلی و باتلاقی. شایان ذکر است، کمپانی هایی نظیر Bridgestone، Dunlop، و Maxxis، که از شهرت بسیار زیادی در زمینه تولید لاستیک برخوردارند، به تولید لاستیک خودروهای کارت نیز می پردازند؛ اما برخی کمپانی ها، هم چون MG، MOJO، و Vega، به صورت انحصاری به ساخت لاستیک های کارت مشغول هستند. 

 

جمع آوری اطلاعات

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)

همانند خودروهای مورد استفاده در دیگر مسابقات اتومبیل رانی، خودروهای کارت نیز، از سیستم های پیشرفته ای برای کسب اطلاعات استفاده می کنند. صفحه نمایش نصب شده بر روی فرمان، اطلاعاتی چون تعداد دور موتور در هر دقیقه (RPM)، مدت زمان سپری شده در هر دور، تعداد دورهای طی شده، بهترین دور، دمای سیستم خنک کننده، دمای هوای خروجی اگزوز، سرعت، و ... را در اختیار راننده قرار می دهد. برخی از این سیستم ها با برخورداری از قابلیت ضبط اطلاعات مربوط به هر دور، امکان پخش مجدد مسابقه و هم چنین انتقال اطلاعات به کامپیوتر شخصی را فراهم می کنند. در سیستم های مجهزتر، امکان نمایش شتاب G، وضعیت دریچه سوخت، وضعیت فرمان، و فشار ترمز نیز، وجود دارد.

با کلیک بر روی تصویر زیر و عضویت در صفحه فیس بوک 1Car، مطالب متنوع سایت را دنبال کنید.

مسابقات کارتینگ (قسمت دوم)


منبع

WikiPedia

برچسب : کارتینگ , CIK , کارت , مسابقه






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

12 نظر

محمد
0

اسکلتشو باچی بسازم
13:55  1397/03/06
پاسخ دادن
شیدا
3

سلام یه سوال داشتم وسیله ای برای خشک کردن سریع پیست آیا وجود دارد و پیست های کشور های دیگر غیر از لاستیک های بارونی در هوای بارونی چگونه پیست را آماده می کنن ممنون
21:54  1395/12/01
پاسخ دادن
ناشناس
13

از کجا می تونم یه ماشین کارتینگ خیلی خوب (هم از نظر ظاهر هم از نظر کار کرد) بخرم؟
قیمتش هم نسبتا خوب باشه
06:22  1395/06/13
پاسخ دادن
hafez
2

سلام من از این لاسیک های شیار دار میخواستم ازکجا میشه خریداری کرد.ممنون میشم کمک کنید
14:01  1395/04/10
پاسخ دادن
محمود
28

بنده لاستیک فروش هستم هر کجایی ایران باشید میفرستم فقط سایز لاستیک بدید ممنون
12:02  1397/01/15

Yones.sh
1

من دوست دارم یه ماشین کارتینگ داشته باشم دست دوم و قیمت مناسبی هم داشته باشه ولی زیاد گروه نباشه
04:41  1395/01/08
پاسخ دادن
SENIOR
9

سلام.لطفا آدرس جایی که بشه تایر کارت با قیمت مناسب خرید رو بدید.
ممنون!!!
07:03  1393/12/07
پاسخ دادن
علی
3

پیدا کردی به منم خبر بده
23:09  1395/02/24

GMC
1

ترمز کارتینگو از کجا بخرم!!؟؟؟
21:08  1392/10/15
پاسخ دادن
borna
3

باید از ترمز دیسک موتور هایی مثل ویو و هوندا 150 استفاده کنی دوست عزیز.
19:57  1392/10/30

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
B : سلام تحویل۱۵ مهر کسی خبر داره کی فاکتور میشه
سلام جناب خوب هستین قربان : چه خبر خانواده خوبن سلامتی والده محترم خانم بچه ها راستی چکار کردین وام جور شد؟ اقساطی که سنگین نیست؟ حالا مدارکش میفرستم واست ممنون میشم رفتید مدارک منم تحویل بدین شاید تا قبل از عید نوبت ما هم شد با نیت خیرتون منم خبر سلامتی چی بگم والا همش گرفتار تعمیرات و بازسازی خونم هرچی پس انداز بود خرج کردم واسه نوسازی خونه حالا اگه بشه تا قبل از عید تموم بشه زنده باشی سلام برسونید تشریف بیارید خوشحال میشیم شبتون بخیر خدانگهدار
T8امیر : سلام ۱۵ آبان پلاک شد مدارک ماشینم رسید دستم ولی خدشه تحویل ندادن نمایندی رستمی شیراز
محیا : سلام چطورشما۲ابان شاسی شدید و الان تحویل گرفتید ومن ۲۳مهر پلاک شدم هنو تو مرحله ی حمل هست ؟تی۸مشکی ثبت نام ۲۵خرداد
X5 اردیبهشت : با سلام ثبت نام اردیبهشت هنوز تو تکمیل وجه مونده من نمیدونم چه فرقی هست که بعضیها میگم ما تحویل هم گرفنیم
حسین... : بازهم یک شیرین کاری بی مزه از مزدوران وجیره خوران سایپا! پس شما آشغالهای مواجب بگیر سایپا که سالی چند بار ماشینهای متفاوت از شرکتتون میگیرین بعداز فروش لباسای خودتون و خانوادتون چی چی تون را خرج تهیه پیش پرداخت ماشینتون میکنید؟
مهسا : دوستان خبری از دعوتنامه آذر ماه ندارید؟؟؟؟؟؟؟؟
ناصر محب نژاد : J4سفید ثبت نام۱۸ اردیبهشت از نمایندگی سلیمانی پور از شهر ری ۶اردیبهشت شاسی ۲۸ارسال مدارک وامروز هم کارت ماشین رافرستادن ماشینو کی تحویل میدن خدا میدونه خسته شدیم
حسین : روزی ۷۵۰ هزار تومان
Mr.p : کسی هست تحویل گرفته باشه از 90 روزه ها
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ایران خودرو : حدود 350 میلیون
حمید33 : سلام 33اتومات قرارداد 2/29 وام و ریختن مدارک اومده.تاریخ تحویل سیستمی 16 مهر بود.که فعلا خبری نیست
رانا : منم تحویل 4بهمن بودم الان شدم 30 بهمن . امروز هم دعوتنامه تکمیل وجه اومد واسم
یاسین : سلام پیام واریز براتون اومد چقدر بوده
سورن دوگانه : سلام ، فاکتور شدم ولی پلاک نشده چند روز طول میکشه پلاک بشه؟
محمد رحیمی : سلام بعد از فاکتور چند روز طول می کشه پلاک شه
قاسم رشیدی : من لیفان 620 1600خریدم بیشتر از 200کیلو بار میزنم داخلش عقب ماشین رو زمین می‌خوابه دلیلش چیه
نیما : سلام برداران وحواله داران عزیزیه تجمع بذاریم سازمان استاندارد که بهانه ایرانخودروتمام بشه مطمئنم ربطی به سازمان استاندارد نداره فقط ما بایدازطرف سازمان استاندارد پیگیری یاتماس بگیریم
حمید x33 cross : پاسخ به مهساfx من تایید لیزینگ 7 تیر تحویلی 17 شهریور مدارکم مشکلی نداره پس چرا وام منو نمیریزه بانک سگ مال شمارو ریخته عجب گیری افتادیم
X33 cvt : سلام دوستان ، کسایی که x33 cvt تاریخ قراردادشون بین اردیبهشت تا خرداد بوده تحویل گرفتن؟ من تقریبا تاریخهای ثبت نامهارو بررسی کردم و از خرداد تا مرداد ثبت نام ایکس33 نبوده . میخوام ببینم اونایی که قبل خرداد ثبت نام کردن تحویل گرفتن؟ میخوام ببینم کی نوبت میرسه به ثبت نامی های بعد مرداد . من تاریخ قراردادم 6شهریور1403 هست و تحویل سیستمی 18دی و همه مدارک هم اومده