خودروهای الکتریکی چطور کار می‌کنند؟

 

خودروهای الکتریکی چطور کار می‌کنند؟

 

آیا تا به حال به این فکر کردید که خودروهای الکتریکی چگونه کار می‌کنند و چه چیز آن‌ها را از خودروهای معمولی متمایز می‌سازد؟ همه ما ایلان ماسک را می‌شناسیم یا دست‌کم اسمش را شنیده‌ایم. او کارآفرین تا حدودی عجیب و عاشق فناوری است.

او به‌خصوص از زمانی که توئینر را خرید و آن را به ایکس تبدیل کرد، تقریبا همیشه بر صدر اخبار بوده است. اما دلیل اصلی که در اینجا و در وهله اول مورد توجه ما قرار گرفته، نقش شرکت او، تسلا در آوردن خودروهای الکتریکی به زندگی ما است. 

در سال ۲۰۲۲، حدود ۳.۱ میلیون خودروی الکتریکی در اروپا فروخته شد. این بالاترین میزان فروش این خودرو‌ها است و نسبت به سال پیش خود ۵۸ درصد افزایش داشته است.

اما خودروهای الکتریکی چطور کار می‌کنند و چه تفاوت عمده‌ای با خودروهای معمولی دارند؟

زیر کاپوت آن‌ها چیست؟

مسلما بیشتر تفاوت خودروهای سنتی که با سوخت فسیلی کار می‌کنند با خودروهای الکترونیکی در زیر کاپوت نهفته است. 

نخستین تفاوت، موتور آن‌ها است. یک خودروی بنزینی دارای موتور احتراق داخلی است که بر این اصل کار می‌کند، ترکیب سوخت‌ و هوا فشرده شده، مشتعل می‌شود و انفجار صورت می‌گیرد. 

و به بیان ساده، انرژی حاصل از این انفجار برای حرکت موتور و به حرکت رو به جلوی خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اما در خودروهای الکتریکی، موتور الکتریکی است و با آهنرباهای الکتریکی کار می‌کند. 

تفاوت دوم، باتری است. وسیله‌های نقلیه الکتریکی برای تامین برق موتور مجهز به باتری‌اند. این باتری‌ها مشابه باتری‌های تلفن شما بر اساس فناوری لیتیوم-یون ساخته شده‌اند.  

مبدل جریان الکتریکی آخرین جزء اصلی است. باتری جریان مستقیم ارائه می‌کند اما موتور شما به جریان متناوب احتیاج دارد. مبدل جریان الکتریکی هم دقیقا جریان مستقیم را به متناوب تبدیل می‌کند. 

آیا خودروهای برقی همان‌طور که به نظر می‌رسند هستند؟

به نظر می‌رسد که مزیت اصلی خودروهای الکتریکی این است که چون هیچ سیستم اگزوز و درنتیجه آلودگی وجود ندارد، برای محیط زیست بهتر است. 

فناوری موتورهای الکتریکی ساده‌تر از موتورهای احتراقی است. قطعات کمتیری وجود دارد و بنابر این به نگهداری کمتری نیاز دارد و کمتر خراب می‌شود. 

همه این موضوعات روی هم بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسند اما همه‌چیز سیاه و سفید نیست.

نخست این که هزینه خرید یک خودروی الکتریکی از معادل بنزینی یا دیزلیش، حتی اگر حساب کنید که در طول زمان هزینه نگهداری و سوخت کمتری می‌پردازید،  بسیار بالاتر است.  

مساله بعدی ایستگاه‌های شارژ است. هر خانه‌ای مجهز به یک ایستگاه شارژ نیست و خیلی از خانه‌ها هم امکان نصب آن را ندارند. اگرچه تعداد این ایستگاه‌ها درحال افزایش است اما همچنان‌ هم لزوما زیرساخت لازم نزدیک خانه شما وجود ندارد. به ويژه در خارج شهر و یا شهرهای بزرگتر این مشکل جدی‌تر است. 

اما درواقع مشکل اصلی زیست‌محیطی است. اگرچه خودروهای الکتریکی خود آلایندگی ندارند، اما در ساخت باتری‌های آن‌ها که توان حرکتی موتور را تامین می‌کنند از مواد آلی استفاده می‌شود که از طبیعت بدست می‌آیند. فرآیند استخراج این مواد تاثیر زیستی بسیار بدی بر زمین می‌گذارد.

اگرچه که خودروهای الکتریکی کامل نیستند و شاید هیچ‌وقت هم کامل نشوند، آن‌ها بهترین گزینه برای حذف آلاینده‌ها و وابستگی به سوخت‌های فسیلی هستند و مشخصا فناوری پشت آن‌ها درحال تکامل است.

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , خودروهای الکتریکی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
شاهین : سلام این پیامکی که تا تاریخ ششم وقت داره ثبت من وارد نشدم کسی می دونه داستان چی بوده ممنون میشم جواب بدین
Mohamad : من مهر ۸۸۰پول دادم دوتا چک ۶۰م پاس کردم بعداز ۸ماه هیچ جوابی نمیدن
J7 : سلام دیروز تعداد زیادی تریلی حمل S3 از کارخانه بیرون آمد.
تارا وی وان پلاس : سلام کسی از v1p موعد تحویلش از اول خرداد تا ۱۰ ام هست یا همه اواخر خردادن؟ اگه اوایل خرداد کسی هست با ذکر موعد تحویلش ریپلای کنه. ممنون
امید : اجازه کارشناسی تشخیص رنگو توی اداره تحویل نمیدن بیرون از اونجا هم انجام بدی دیگه امضا کردی تحویل گرفتی نخوان قبول کنن اونطوری هم قبول نمیکنن
saeid V4 : فقطهر موقع فاکتور شد بیا همینجا خبرشو بده
محمد s5 : دوستان خیلی مراقب باشید وقتی واسه تحویل ماشین زنگ بهتون میزنن حتما با یه کارشناس تشخیص رنگ برید تحویل بگیرید وگرنه ماشین نمایندگی بردی بیرون همون لحظه هم برگردی ماشین مشکل رنگ داشته باشه گردن نمیگیرن میگن برو شکایت کن
اسی : مال منم ۳فروردین خبری نیست
اسی : مال ماهم ۳فردردین خبری نیست
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
یونس : سلام من تحویل مهر هستم احتمالا کی بهم میگن که تکمیل وجه کنم
تبدیل به سورن زدم : بخشنامه 4724 هستم 19 اسفند کل وجه واریز،موعد تحویل 18 خرداد، هنوز فاکتور نشده،
207 اتو ارتقا تحویل 31فروردین : 9 خرداد
رضا : به خاطر منقضی شدن گواهینامه و پلاک فعال اگه زده یکپارچه فاو برنده نشدید یعنی تمام دیگه کد ملی ازسیستم حذف شده. و دیگه بررسی نمیشن
رانا پلاس : من فک کنم یکشنبه یا دوشنبه بود فاکتور شدم که پلاک شده ماشین حالا فردا یا پس فردا تحویل بدن فکر کنم
تبدیل : سلام ،‌چرا کوییک اتومات نمیدهند ؟!! مجددا تولیدش شروع شده !
فرزام : امروز کارخانه جاده تبریز دیدم سورن خیلی دپو داشت ولی علت این همه دپو را نفهمیدم از عید هم همون قدر دپو هست
دنا پلاس تابستان : بنظرم اگر داخل متن پیام دقت کنیم نوشته امکان ثبت نام به روش پیش فروش با ظرفیت محدود فراهم شده ظرفیت محدود یعنی هرکه زودتر ثبت نام کنه پس مابقی که دیر ثبت نام کنن حذف که نمیشن واسه اونا دوباره بخش نامه میاد بنظر من
حمید : حداقل دو ماه تاخیر