بده بستان قیمتگذاری در بازار انحصاری خودرو 

 بده بستان قیمتگذاری در بازار انحصاری خودرو

 

در 10 سال گذشته مسئولیت قیمت‌گذاری خودرو چندین بار بین ستاد تنظیم بازار و شورای رقابت رد و بدل شد و به تازگی دوباره این مسئولیت با نظارت پسینی شورای رقابت، به سازمان حمایت واگذار شده است.

شورای رقابت در جلسه 632 که روز سه شنبه مورخ 12 دی ماه برگزار شد، «دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری» را اصلاح کرد.

براساس این اصلاحات از این پس نظارت شورای رقابت در خصوص محاسبه قیمت و ابلاغ محاسبه، پسینی بوده و وزارت صمت مکلف است قیمت‌های محاسبه شده توسط سازمان حمایت را راسا ابلاغ کند و اگر در نحوه اجرا ایرادی وجود داشته باشد شورای رقابت ورود خواهد کرد‌ بنابراین از این پس قیمت خودرو توسط سازمان حمایت محاسبه می‌شود. 

پیش از این منوچهر منطقی معاون وزیر صمت، ضمن اشاره به ایجاد تغییرات در سند راهبردی خودرو گفته بود در سند جدید نقش تنظیم‌گری و نظارت بر عهده شورای رقابت است. 

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در فاصله زمانی 1391.11.8 تا 1391.12.20 مسئول قیمت‌گذاری خودرو کارگروه کنترل بازار با تایید هیات وزیران شد که به دلیل ورود شورای رقابت به مساله قیمت‌گذاری با فاصله کوتاهی پس از این مصوبه این شیوه قیمت‌گذاری اجرایی نشد. 

بعد از آن نیز در فاصله 1391.12.20 تا 1397.7.25 مسئول قیمت‌گذاری خودرو، شورای رقابت شد که شورای رقابت در انتهای سال 1391 براساس آنالیز هزینه تمام‌شده خودروها، به قیمت گذاری اقدام کرد و پس از آن با شاخص تورم تولید‌کننده و معیارهای کیفیت و بهره وری به تعدیل قیمت‌ها اقدام کرد. 

پس از آن نیز در فاصله سال های 1397.7.25 تا 1399.2.22 ستاد تنظیم بازار مسئول قیمت‌گذاری خودرو شد که این دستورالعمل فقط یک بار و در هفته سوم بهمن‌ماه 97 سال اجرایی شد و پس از آن تا اردیبهشت سال 1399 هیچگونه قیمت‌گذاری مجدد و افزایش قیمتی برای خودروسازان اعمال نشد. 

بده بستان قیمتگذاری در بازار انحصاری خودرو

به گزارش فارس، از اواخر اردیبهشت 1399 تا اواخر مهر 1400 نیز براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت مسئول قیمت‌گذاری خودرو شد‌.

این دستورالعمل با این قید که خودروها به صورت سه ماه یکبار با شاخص تورم تولید کننده خودرو تعدیل شوند به اجرا در آمد اما از پاییز 1399 همین مصوبه نیز اجرا شد و قرار بر تعدیل قیمت 6 ماه یک بار خودروساز شد. 

در این دوره نیز همان آنالیز قیمت خودروسازان در سال 1391 مبنای به روز رسانی قیمت ها قرار گرفت. 

در این دوره، برای ایجاد شانس برابر برای خرید خودرو، سیاست قرعه‌کشی برای فروش خودرو آغاز شد. 

از 28 مهر 1400 تا 28 مهر 1401 نیز براساس مصوبه شصت و سومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در سران قوا ستاد تنظیم بازار مسئولیت قیمت گذاری خودرو را بر عهده گرفت. 

با لغو مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا توسط رئیس جمهور، مسئولیت قیمت‌گذاری خودرو از 28 مهر 1401 به شورای رقابت سپرده شد و در نهایت در جلسه روز سه‌شنبه هفته گذشته شورای رقابت، مسئولیت قیمت گذاری خودرو به سازمان حمایت سپرده شد و نقش شورای رقابت در این مقوله نظارتی شد. 

در واقع بعد از اینکه مسئولیت قیمت‌گذاری خودرو به شورای رقابت سپرده شد شورای رقابت در مورخ 11 بهمن 1401 «دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری» را تدوین کرد که براساس این دستورالعمل که به مصوبه 543 شورای رقابت شناخته می‌شود مبنای تنظیم قیمت خودرو براساس ضوابط قیمت‌گذاری مصوب هیات وزیران تعیین و تثبیت قیمت ها بود که توسط سازمان حمایت محاسبه می‌شد، نتایج محاسبات در کارگروه خودرو ارائه و به تصویب شورای رقابت می رسید و توسط عرضه کننده خودرو لازم الاجرا بود. 

اما با اصلاح مصوبه مذکور مبنای قیمت خودرو براساس ضوابط قیمت‌گذاری مصوب هیات وزیران تعیین و تثبیت قیمت ها بود که که توسط سازمان حمایت محاسبه می‌شود و به وزارت صمت اعلام می‌شود، وزارت صمت قیمت‌ها را به خودروسازان ابلاغ می‌کند و این قیمت‌ها برای عرضه‌کننده خودرو لازم الاجراست.‌

به تازگی قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی نیز به سازمان حمایت واگذار شده است.

 

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , بده , بستان , بازار , انحصار , تنظیم , قیمت , گذاری






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
بیکران : مال من نه جی ال ۱۴۰۴ الان ۸۹۰۰۰۰۰۰۰۰میخوان نمیدم. کلیه قطعات و امکانات یکی هست فقط ساندروف نداره در نظر داشته باشید ۳۰ تومن هم کارخانه ارزون میده.
بیکران : سلام بهترین کار و کردی دیگه از دست سایپا راحت شدیم .
امین : سال 96 رفتم ماشین بخرم از نمایندگی. نمایندگی سایپا و ایران خودرو کنار هم بودن بخاطر 2 میلیون تومن سمند یا 206 نخریدم به جاش تیبا 2 خریدم🤣🤣🤣🤣🤣🤣
طاها : داداش هنوزبهمن واسفندموندنه
بهنام مشهد : سلام دوستان از من که ... تحویل 15 فروردین کی فاکتور میشه تارا دستی فرسوده
صادق : قانونی باید ماهی ۱۴ تا ۱۵ میلیون جریمه تاخیر بدن و قبلی ها رو همین حدود دادن، عجیبه چرا دارن اینجور میکنن؟
حسن : دوستان کسی امار دقیق قیمت gl داره مدل ۴۰۴؟؟
شاهین اتومات cvt : سلام من تکمیل وجه ۲۰ آبان بودم ۲۰ اسفند فاکتور شد. سود مشارکت رو حذف کردن. کلا ۱۱ میلیون تومن سود تاخیر میخان بدن. توی برگه کمپانی ام زده. همه پولای مردم رو میخورن. لعنت به سایپا پول ندین به سایپا
علی : داداش مالم منم همینجوره نمیدانم کی فاکتور میشه 30 اسفند تحویلشم هست ولی فاکتورم نشده
حامد : درسته برا چند نفر فاکتور شده بود دوستان متن قرداد رو که کامل مطالعه کنید سود تاخیر+سود تاخیر سالیانه لحاظ میشه فکر کنم اگه قرار برا مابه‌التفاوت باشه از کل مبلغ سود تاخیر کسرمیشه
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سعید : تحویلی تیر هستم سخا رو هم یه ماه پیش دادم
207فلز سفید : منظورم فاکتوره
207فلز سفید : نگین تحویل پرونده ات کی بود برا من پرونده رو دیر فرستادن بخاطر همون تا الان پلاک نشده 14بهمن پرونده ای من ارسال شده
سورن دوگانه : 9 دی ماه
فلز سفید : نگین فک کنم فقط منو تو موندیم که 12دی فاکتور نشدیم قبل عید تا واریزی 13دی فاکتور شد اگه واریزی 12دی سفید کسی مونده یه تیک بزنه ببینیم کسی مونده
پردیس : آیا صندوق عقب کوییک آر اتومات فقط با ریموت باز وبسته میشود؟ چرا ماشین من کلید باز کردن صندوق عقب نداره ؟‌‌
207پانا : اگردعوتنامه آمد آنجا یک خبر بده ممنون
ماهان حسینی : اطلس بهمن اطلس بره کوییکم میره دیگه اینجوری نیست ک فقط اطلس افزایش قیمت بخوره که من طرح‌مادران تبدیل زدم چون تبدیل اومد به کد ملی خودمم‌اگ تبدیل اومده بود تبدیل میزدم درکل شماها چرا اینقدررر باهمه سرجنگ دارین؟
ماهان حسینی : اطلس بهمن اطلس بره کوییکم میره دیگه اینجوری نیست ک فقط اطلس افزایش قیمت بخوره که من طرح‌مادران تبدیل زدم چون تبدیل اومد به کد ملی خودمم‌اگ تبدیل اومده بود تبدیل میزدم درکل شماها چرا اینقدررر باهمه سرجنگ دارین؟
کریم جوادی : سلام داداش من تحویلی بهمن ماه ام 9بهمن تکمیل وجه کردم فعلا منتظر نباش تا یک ماه دیگه